onsdag 29 oktober 2014

Sötpotatispaj med chiafrön

Då har jag tagit mitt eget recept och ändrat botten på den. Från en filodegsbotten till en ganska nyttig variant med havregryn och chiafrön.



Sötpotatispaj med chiafrön, 20x30 cm

Botten
65 g smör
2 dl havregryn
3 dl rågsikt eko
1 tsk bikarbonat
1 msk chiafrön
1 dl vatten

Fyllning
1 gul lök eko
2 klyftor vitlök eko
500 g skalad och finriven sötpotatis
150 g fetaost eko
3 ekoägg
3 dl mjölk eko
1-2 dl riven ost
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Tag fram en form ca 20x30 cm och häll i alla ingredienser till botten förutom vattnet. Nyp ihop degen. Tillsätt vatten och ex mer mjöl om det behövs. Tryck ut i formen och nagga.
Grädda botten i 10-15 minuter.
Nu gör vi fyllningen. Hacka all lök och stek mjuk i olja. Tillsätt den rivna sötpotatisen och stek några minuter till. Salta och peppra.
Blanda ägg, mjölk, den rivna osten, salt och peppar. Vispa ihop. Rör ihop sötpotatisen, äggblandningen och vänd i fetaosten. Häll allt i formen och grädda i mitten/nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna något och servera med en god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar