söndag 26 oktober 2014

Pumpatider, pumpasoppa




Höstmys, värmande soppa, halloweengubben lyser på trappan. Mmmmmmm! Den är lite tunn i konsistensen så ta ev 8 dl vatten till en början och späd efterhand. En god soppa med sting i.


Pumpasoppa, 4 port

1 gul lök eko
1 stor el 2 små klyftor vitlök eko
1.5 cm färsk ingefära, riven
Rapsolja eko att steka i 
750 gram tärnad pumpa
100 gram skalad skivad morot eko
1 dl vitt vin
10 dl vatten
2 msk/buljongtärningar grönsak eko
0.5 dl grädde eko
Salt och peppar

Hacka löken och stek med ingefära i olja i en gryta. Tillsätt pumpa och morot och stek i ca 10 minuter. Häll i vin, vatten och buljong. Låt småkoka i ca 20 minuter. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med nyrostade pumpafrön, se recept här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar