Libanesisk linssoppa
3 dl röda linser
400-500 g potatis i bitar
400-500 g potatis i bitar
1 stor gul hackad lök (ca 200 g)
4 tunt skivade vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 liter vatten
0.5 pressad citron
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
peppar
hackad persilja och flingsalt med chili till servering
Lägg linser, hackad potatis, lök, vitlök, fond och vatten i en kastrull. Låt koka i 20 minuter under lock på svag värme. Rör då och då. Tillsätt resten av ingredienserna, krydda och servera med ett gott bröd.
Jag gillar tjocka soppor med mycket i så om ni föredrar "vattnigare" så späd med mera vatten. Denna dag serverades kalljästa havrefrallor till soppan.
Jag gillar tjocka soppor med mycket i så om ni föredrar "vattnigare" så späd med mera vatten. Denna dag serverades kalljästa havrefrallor till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar