Kalljästa havrefrallor, 10-12 st
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1.5 tsk salt
1 msk sirap
2 dl havregryn
5 dl rågsikt
3.5 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 2 dl av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop smeten som blir lite klibbig. Låt jäsa under plastfolie i kylen under natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och strö havregryn i botten, klicka upp frallorna och strö havregryn uppepå. Man kan även strö på lite pumpakärnor på toppen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Dessa frallor är jättegoda i flera dagar och går fint att frysa. Vi har även använt dem som hamburgerbröd när de vanliga varit slut.
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1.5 tsk salt
1 msk sirap
2 dl havregryn
5 dl rågsikt
3.5 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 2 dl av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop smeten som blir lite klibbig. Låt jäsa under plastfolie i kylen under natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och strö havregryn i botten, klicka upp frallorna och strö havregryn uppepå. Man kan även strö på lite pumpakärnor på toppen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Dessa frallor är jättegoda i flera dagar och går fint att frysa. Vi har även använt dem som hamburgerbröd när de vanliga varit slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar