måndag 13 april 2015

Vegetarisk smörgåstårta, eller bakelser mer

Så då stod jag sent på kvällen och slängde ihop ett nytt recept och tänkte att detta är nog lite dumt. Ingen inspiration, trött och ingen lust att provsmaka heller... Men vet ni så bra det blev! Detta räcker till 3-4 personer. Det går fint att servera med sallad och gärna blandat med frukt såsom äpple och päron. Den blir bäst om du förbereder dagen innan och bara garnerar serveringsdagen. 


Vegetarisk smörgåstårta, eller bakelser mer, 3-4 personer

9 runda hönökakor

Fyllning till lager 1 och 2
1.5 dl kikärtor (ta en burk färdigkokta och spar resten till garneringen) eko
1 dl creme fraiche eko
1 dl turkiskt yoghurt eko
1 pressad vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Bred två lager. Jag valde att göra första lagret och så blandade jag i en halv hackad röd lök i resten som blev lager 2. Toppa med tredje hönökakan.

Topping
100 g färskost
1 dl creme fraiche eko
Blanda ihop och bred ett lager på toppen och sidan av smörgåstårtbitarna. Hit går fint att förbereda dagen innan. Man kan även täcka med ett lager sallad om man vill.

Då är det dags att garnera.
ca en halv zucchini eko
1 äpple eko skivat
1 päron eko skivat
resten av kikärtorna eko
1 fp fetaost eko
ruccola eko

Jag hyvlade zucchini med en osttyvel och tryckte fast på sidorna och fyllde på med resterande ingredienser.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar