söndag 17 augusti 2014

Päronpizza med fetaost och mozzarella, pizzasalladen är enkel att göra med!


Hemlagad pizza är så gott! Päron och fetaost är en perfekt kombination på dessutom!

Pizzabotten, räcker till 2 plåtar

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja eko
8-8.5 dl vetemjöl eko

Lös upp jästen i ljummet vatten. Häll i resten av ingredienserna och knåda alt kör i matberedare i ca 5-10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter. (Gör under tiden tomatsåsen nedan)



Dela degen i 2 bitar och kavla ut på inoljade plåtar. Jag kavlar hela vägen ut.

Tomatsås (till båda pizzorna):
1 gul lök eko
2 vitlöksklyftor eko
lite olja
1 burk krossade tomater eko (4-500 gram)
3 msk tomatpuré
0.5 tsk salt
1 tsk socker
svartpeppar
lite färska örter
Hacka lök och stek i lite olja. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra i 20-30 minuter.

Fyllning (per pizza!)
1 tunt skivat päron eko
150-200 g tärnad fetaost eko
lite skivad purjolök eko
2 fp mozarella eko
oregano

Bred på tomatsås på pizzabottnarna och strö över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Pizzasallad, till ca 4 personer men den är god så gör lite till...
Pizzasalladen gör jag alltid flera timmar innan så den får stå till sig.
1 liter strimlad vitkål eko
3 msk olivolja eko
2.25 msk vitvinsvinäger
1.5 tsk salt
peppar

Strimla vitkålen. Blanda alla övriga ingredienser i ett glas, rör ordentligt och blanda i kålen. Ställ in i kylen med folie över fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar