måndag 2 juni 2014

Spenatpaj med mozzarella


Spenatpaj med mozzarella, 4 pers

ca 250 g filodeg
olivolja att pensla emellan
sjukt mycket färsk spenat som motsvarar ca 500 g förvälld (allt som fanns i växthuset)
2 vitlöksklyftor eko
2 gula lökar eko
250 g mozzarella eko
3 ägg eko
50 g riven parmensan eko
salt och peppar
0.5 dl mjölk eko

Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en form ca 20x30 cm och klä med bakplåtspapper. Lägg i filodeg ett ark åt gången och pensla med olivolja. Lägg på nästa ark och pensla osv. Tag hälften av filodegen och spara resten till toppen. 
Stek löken i en stor kastrull och häll i den färska spenaten som sjunker ihop till en liten hög... Salta och peppra. 
Vispa ägg, parmensan, salt och peppar och häll i spenatblandningen. Häll i formen. Lägg på skivad mozzarella. Lägg på resten av arken och pensla även här med olivolja mellan alla ark. Skär med en vass kniv 4-6 rutor (skär igenom filoarken) och häll över mjölken.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.

Servera med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar